vrijdag 15 februari 2008

Dallas 2009?


Nu Barack Obama steeds sterker voor de dag komt, duiken er steeds meer spookverhalen op over wat er zou gebeuren als de senator echt het presidentschap binnen handbereik zou hebben. Doris Lessing, die onlangs de Nobelprijs voor de literatuur won, weet wel wat er gebeurt: Obama wordt doodgeschoten.

"He would probably not last long, a black man in the position of president. They would kill him."

Lessing is niet de enige. Een interviewer van CBS vroeg eerder deze week aan senator Ted Kennedy (de broer van JFK) of hij niet bezorgd was dat met Obama hetzelfde zou gebeuren als met John Kennedy. De senator reageerde eigenlijk niet. En om het helemaal af te maken: uit dit filmpje zou moeten blijken dat een aanslag op Obama al verborgen zit in The Matrix. Obama zelf is zich in ieder geval wel degelijk van het gevaar bewust, maar stelt dat dit voor iedere president het geval is.

"I think that every presidential candidate, certainly every president these days-- is a potential target. And that comes with the job. And you take the precautions that are necessary and then you go about your business."

Wat denkt u? Loopt Obama een bovengemiddelde kans naar de eeuwige jachtvelden te worden geholpen?

4 opmerkingen:

Unknown zei

Niet meer dan elke andere president.

Anoniem zei

See here.

SYWBANP Election Center zei

Hebben we spammers? Hoe gaaf!

Anoniem zei

We zijn het doelwit van een bot! Nu horen we er pas echt bij :D