woensdag 2 januari 2008

Requiem for a Mike


En net wanneer je denkt dat het niet meer gaat gebeuren, toch nog een post over voormalig senator voor Alaska Mike Gravel. In de meeste polls wordt hij niet eens meer genoemd, zo klein is zijn aanhang onder de Democratische kiezers. De kans dat Gravel morgen in Iowa meer dan 1 procent van de stemmen haalt is ongeveer net zo groot als de kans dat VVV de Eredivisie wint. Maar goed, wat wil je ook als je 27 jaar uit de running bent geweest. Toch werd Gravel vannacht genoemd in het CNN programma 360 Degrees, waarin Anderson Cooper het nieuws van de dag doorneemt met de kijker. Cooper bracht een reportage over de outsiders in de race om de Democratische nominatie, en vroeg zich af waarom mannen als Joe Biden, Chris Dodd en Bill Richardson nog altijd volop campagne voeren, terwijl ze in de peilingen stelselmatig in de single digits blijven hangen. Cooper noemde het opmerkelijk dat de drie heren nog altijd veel geld steken in het organiseren van bijeenkomsten, het houden van speeches en het reizen van stadje naar stadje om kiezers te overtuigen. Mike Gravel werd ook even genoemd in de reportage, maar de referentie aan zijn campagne bleef beperkt tot één enkele, bijtende opmerking:

"And Mike Gravel, well, we don't know where he is. His campaign didn't actually return our phone calls."

Arme Mike. Hoe lang zou het nog duren voordat hij zich terugtrekt? SYWBANP gokt op een dag of drie. Oh, en deze boos kijkende meneer hierboven, dat is hem dus. Mike Gravel.

2 opmerkingen:

Unknown zei

De meeste doen het omdat ze hopen op een vice-presidents zeteltje of een ander plekje. Daar ze toch van andermans geld campagne voeren, why should they care?

Anoniem zei

Dat zit er dik in ja. Vooral senatoren als Biden en Dodd zijn natuurlijk in de race voor een ministerschap o.i.d.