maandag 7 januari 2008

Listen up kids


Een rustig weekend hier op SYWBANP is weer achter de rug, maar dat betekent niet dat de heren en dame kandidaten stil hebben gezeten. Met slechts enkele dagen tussen de caucus in Iowa en de primary in New Hampshire, die morgen plaatsvindt, zijn alle kandidaten volop in campagnemodus. ABC News organiseerde zaterdagavond een dubbeldebat (foto): eerst kruisden de Republikeinen anderhalf uur de degens, daarna waren de Democraten aan de beurt. Beide debatten waren vrij vermakelijk, en wie wat tijd overheeft kan hier de Reps en hier de Dems bekijken. Bij de Democraten viel op dat Hillary ongebruikelijk harde kritiek leverde op Obama, in een poging de nederlaag in Iowa te keren. Vooralsnog met weinig succes: de laatste poll van CNN zet Obama ook in New Hampshire op een straatlengte voorsprong. Bij de Republikeinen ging de strijd vooral tussen McCain en Romney, waarbij Mitt als een klein kind probeerde de grappen van McCain zo serieus mogelijk te weerleggen. Ook hier vertellen de polls eenzelfde verhaal: McCain is nog altijd koploper in New Hampshire, terwijl Romney geen steek dichterbij komt.

Tot slot in de categorie Miscellaneous: lees dit hilarische verhaal op The Caucus, over de aanvaring tussen gediplomeerde Fox nutjob Bill O'Reilly en een campagnemedewerker van Obama.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vond het eerlijk gezegd nogal triest hoe alle Republikeinen Mitt Romney alleen maar aanvielen. Oke McCain ik weet dat je vet matties bent met Giuliani en Thompson, maar het was af en toe net een kleuterklas.

Anoniem zei

Dat is nu eenmaal het lot van de koploper. Romney wordt toch nog altijd gezien als the man to beat. En Romney maakte het ze soms wel erg gemakkelijk.