dinsdag 8 januari 2008

Late at night...

Gaat de female issue dan toch nog een rol spelen in de campagne? Hillary Clinton werd lange tijd, en geheel terecht ook, gezien als one of the boys. Sterker nog, Hillary doet zich nu voor als een sterke kandidaat, zoals een recente mailer (foto) aan alle inwoners van New Hampshire laat zien. De boodschap is: Hillary is sterk genoeg om vanaf dag 1 onder zware druk om te gaan met zaken die de wereldvrede bedreigen. U dient hier natuurlijk tevens tussen de regels te lezen dat Hillary dat beter kan dan Obama.


In dat licht is het wrang dat onderstaand filmpje nu opduikt op de website van ABC (en inmiddels ook al talloze keren op Youtube: u hoeft alleen maar te zoeken op "hillary tears"). Tijdens een campagnebijeenkomst verzucht Hillary dat het allemaal niet meevalt, dat campagnevoeren, en komt er zowaar een snik in haar stem. Boze tongen beweren nu dat dit bewijst dat Hillary gewoon een vrouw als alle anderen is, die te instabiel en emotioneel is voor het presidentschap.

Wat denkt u: zal Hillary uitbarsten in tranen als ze onder druk komt te staan, of is dit klinklare onzin? En wat betekent dit voor haar kansen op de nominatie? De comments wachten op u.


Geen opmerkingen: