zondag 16 december 2007

I think Chelsea is such a lovely young lady!

Campagnefilmpjes en -spotjes zijn cruciaal in Amerikaanse verkiezingscampagnes, maar iedere kandidaat gebruikt ze weer anders. Een opvallend aspect aan bijvoorbeeld de campagne van Hillary Clinton is hoe prominent dochter Chelsea wordt ingezet. Het filmpje onder laat zien dat de aanwezigheid van Chelsea haar geen eieren legt, dus het mag geen verrassing heten dat Chelsea ook in deze officiele verkiezingsspot opduikt.



Joe Biden doet wel aan family gatherings, maar in zijn spotjes pakt hij het anders aan. Biden staat bij de Amerikanen namelijk vooral bekend om zijn uitstekende staat van dienst op het gebied van buitenlands beleid en justitie. Zijn spotje moet dan ook vooral uitleggen dat hij de wereld beter begrijpt dan George Bush:



Bij de Republikeinen doen alle kandidaten hun best om elkaar zo veel mogelijk rechts in te halen. Oftewel: wie is de meest conservatieve en gereformeerde van het setje? Want conservatieven en gereformeerden, daar houden ze in het Zuiden wel van. Fred Thompson, die geen celebrities nodig heeft omdat hij zijn eigen celebrity al is, vertelt in dit spotje, inclusief Independence Day-achtige achtergrondmuziek, over zijn gruwelijke hekel aan illegalen:



En Chris Dodd? Die is wars van familieleden of celebrities. Chris Dodd is gewoon zichzelf:

Geen opmerkingen: